Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Klánszabályzat

Előszó

Az lovagok élete nem csak játék és mese, komoly szabályzatunk van ám, melyet kéretik kellő tisztelettel betartani. Nem ismerete klántagot nem ment fel annak betartási kötelezettsége alól.

 

Bevezető

A klán hivatalosan casual társulat. Ez annyit jelent, hogy a közösség jó hangulata és kényelme az elsődleges szempont, nem pedig a különféle progress rekordok döntögetése.

Aki viszont szeretne egy nyugodt, jó hangulatú, humoros és segítőkész baráti társaságot, azt nagyon szívesen látjuk felszereléstől, tapasztalattól, szabadidő mennyiségtől függetlenül klánunkban.

A fentieknek megfelelően a klánban jelenleg nincs DKP rendszer. Az itemek kiosztása megegyezés alapján történik, általában roll-al. Friss 70 eseket eleinte hc ba és karába tudjuk gearelni, levisszük őket ha a lehetőség adott 25 fős raidekre is, de onnan csak akkor vihetnek itemet, ha lehetőség nyilik rá. Ahhoz, hogy te is, rollohas már 25 fős raideken, kell hogy légy aktív, legyen megfelelő geared, pve talenten légy és vegyél részt a klán mindennapjaiban.

A casual klán azonban nem jelent másodrendűséget más klánokhoz mérten. Sőt, bizonyos tekintetben plusz élményekkel gazdagodhatsz. Mi mindössze meghúzunk egy számunkra egészségesnek ítélt határt a játék által felkínált célok hajszolása felé vezető úton. De bizonyos szintű aktivitást és elköteleződést elvárunk a tagjainktól. Ennek fejében minden klántagnak kötelessége alkalmazkodni az alábbi klánszabályzathoz. Akinek sikerül megbarátkoznia velünk az nem béklyónak tekinti majd ezeket a szabályokat, hanem mint a játék és a közösség természetes velejáróját.

 

Kommunikáció

 

 

Klán-chat

A játékbéli kláncsetet a /g paranccsal lehet elérni. Kérünk, ne használd a csatornát feleslegesen! Ne mutogass itemeket, és ne spam-elj! Mivel a kláncsetre való írásról nem ad külön hangjelzést a program, így ha nem reagálnak üzenetedre, akkor keresd fel az illetőt személyesen /w [karakternév] paranccsal. Ha raiden vagy arénában van az illető, előfordulhat, hogy így sem veszi észre üzeneted. Ilyenkor válaszd a motyogót, vagy légy türelemmel.

Team Speak 3

Raideken a ts3 használata kötelező, elég ha fent vagy és hallgatod, nem kell beszélned is, tehát ha nincs mikid is fel tudsz jönni.

Team Speak 3 Letöltés
Segítség a beállításhoz.

 

ip cím : outlanderwow.eu
jelszó : OUTlanderwow

 

 

Kalendárium

Kiemeljük még a játékban található kalendáriumot. A raideken való részvételre azon keresztül kell jelentkezni. Ez azért fontos, hogy az elöljárók le tudják szervezni a hadjáratokat. Ha jelentkeztél, a jelentkezett karakterrel igyekezz pontos időben megjelenni! Ha valami miatt mégsem tudsz eljönni, és nem volt lehetőséged visszamondani a jelentkezést, akkor azt jelezd lehetőleg a fórumon még az esemény kezdete előtt! Ha nem megfelelő a felszerelésed a kiírt raidhez, vagy nem biztos, hogy pontos tudsz lenni, akkor jelentkezz Tentatív-ra!

 

Klántagtól elvárt magatartás

 

Viselkedés a klántársakkal szemben

Fontos, hogy a klántársaidon ne próbálj meg meggazdagodni. Kereskedésnél illik beszerzési áron továbbítani neki az itemet. Skillfüggő, halmozódó nyersanyagot, ha nem feltétlenül nélkülözhetetlen, adj ingyen klántársadnak, és kérj is bátran.

Gyártó szakmákat űzők felé ne fordulj a " tudsz nekem valami jót?" jellegű kérdésekkel, hanem nézz utána a játékban vagy az interneten, szerezd be a hozzávalókat és azután konkrét kéréssel fordulj az illetőhöz. Ha minden alapanyag rendelkezésre áll, magáért a legyártásért klántársnak nem számítunk fel plusz költséget.

Ha lehetőséged van segíteni egy klántársadnak, akkor tedd meg! Azonban fogadd el, hogy aki egy bizonyos szinttel feledted van, az is igyekszik fejlődni, ne sértődj meg, ha nem folyton veled foglalkozik.

Viselkedés a Szövetség tagjaival szemben

Onnantól, hogy viseled klánunk nevét és címerét, viselkedésed nem csak a saját személyed, de klánod, azaz mindannyiunk megítélését befolyásolja mind a Szövetség, mind a Horda tagjainál.

A közös Chat-et ezért feleslegesen ne használd, ne flamelj, ne írogass feleslegesen /yell-ben! Ezek mind a klán hírnevét rontanák.

Mivel klánunknak amolyan őrző, segítő szerepet képzeltünk el a játék világán belül, ezért ha időnk engedi, segítsünk klánon kívüli embereknek is. Mindenképpen legyél udvarias. Hordások elleni küzdelemben mindig segítsünk más szövetséges kalandorokat. Azonban ha a hordás 10 szinttel alattunk van, akkor csak közvetve, gyógyítással, buffokkal segítsük szövetséges társunkat, kivéve, ha életét mentjük meg a közvetlen beavatkozással. Ezek a cselekedetek növelik klánunk külső megítélését.

 
 
 Tagok aktívsága

Minden tagnak kötelessége valamilyen szinten részt venni a klán életében. Ha bizonyos okokból kifolyólag az illető hosszabb ideig nem tud játszani, akkor azt be kell jelenteni a vezetőségnek. Ellenkező esetben az előre be nem jelentett 2 hetes jéték inaktivitást lefokozással, 1 hónaposat kirúgással szankcionálunk.

 

 

 

5 Klánszabályzat elfogadása

A Klánszabályzatot jelentkezéseddel elfogadod, tartalmával egyetértesz, és a benne foglaltak szerint viselkedsz majd minden klánhoz kötődő karaktereddel.

Kelt. 2015. December 14.